دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1397 - 13:08
علی صالحی‌زاده*

 انتشار افسردگی به وقت گرگ و میش!

در روزهایی که وضعیت اقتصادی کشور حال خوشی ندارد و از صبح تا شب تورم روی اعصاب ملت رژه می‌رود انتظار است تا رسانه ملی قدری آرامش به خانواده‌ها منتقل کند.
کد خبر : 365975
Mohammad-Motamedi-Lahzeye-Gorgo-Mish.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در روزهایی که وضعیت اقتصادی کشور حال خوشی ندارد و از صبح تا شب تورم روی اعصاب ملت رژه می‌رود انتظار است تا رسانه ملی ساعات آخر یک روز کاری را در شبانگاه، قدری آرامش روان به خانواده‌ها منتقل کند؛ اما متأسفانه برعکس این موضوع عمل می‌شود و ساعت استراحت را باید به تکرار تماشای غم و غصه‌های برگرفته از متن‌های نویسندگان و نمایش سریال‌هایی نشست که وقت استراحت ملت را با گریه و زاری و افسردگی همراه می‌کند!


«لحظه گرگ‌ومیش» عنوان سریالی است که این شب‌ها از شبکه 3 سیما پخش می‌شود. این سریال داستان خانواده‌ای را روایت می‌کند که انگار یک روز شاد در زندگی آن‌ها وجود ندارد و هرروز یک گرفتاری سراغشان می‌آید! جالب این است که این سریال را حکایت زندگی یک خانواده اصیل ایرانی معرفی می‌کنند! که با شناختی حتی اندک از خانواده اصیل ایرانی درخواهید یافت این سریال تهی از مشخصه‌های یک خانواده اصیل است. خانواده‌ای که اعضای آن هرکدام راه خود را می‌روند و هیچ احترامی بین آنان به‌طور عملی حاکم نیست. فضای ابتدایی سریال به دهه 60 و ایام جنگ پرداخته است که بسیاری از صحنه‌ها و روابط بین شخصیت‌های سریال به‌ویژه روابط محرم و نامحرم با آن ایام و فرهنگ حاکم به‌کلی متفاوت است و نشان می‌دهد که کارگردان ناآگاه به آن فاکتورها بوده است. عشق و عاشقی که تم اصلی سریال‌های این روزها شده و یا به قولی نمک کار نویسندگان و کارگردان‌ها است، در این سریال خیلی اغراق‌آمیزتر به نمایش گذاشته شده است.


ریتمی یکنواخت و سرد تمام داستان سریال را فراگرفته است. سکانس‌های این سریال در رقابت تنگاتنگ با همه در انتشار غم و غصه پیش می‌روند!


نکته مهم این سریال این است که این خانواده یک سمبل از خانواده‌های شهدا و جانبازان است اما هیچ شباهت و مشخصه‌ای از جامعه شریف ایثارگر ندارد. به‌عنوان‌مثال، فرزند خانواده با علاقه و رضایت قلبی به‌عنوان بسیجی به جبهه می‌رود و در یک عملیات دستش قطع می‌شود و این حادثه سبب افسردگی او و تخریب وسایل منزل و تا مدتی دوری از جامعه و منجر به گوشه عزلت نشستن وی می‌شود، حال سؤال از مسئولان خوش‌ذوق شبکه سوم سیما این است چند درصد جانبازان این‌گونه رفتاری داشتند؟! کشور ما جانبازانی داشته که بعد از مجروحیت دوباره عازم جبهه‌ها شده‌اند و یا در زمان حال جانبازانی داریم که بعد از سال‌ها قطع نخاع و بر روی تخت بودن اما ناامیدی و افسردگی برای آنان معنا ندارد .


توقع این است حال که نمی‌توانید زندگی‌های واقعی آن دوران را نشان دهید پس لااقل خراب هم نکنید!


«تو که نوشم نی‌ای نیشم چرایی                      تو که یارم نی‌ای پیشم چرایی


تو که مرهم نی‌ای ریش دلم را                        نمک‌پاش دل ریشم چرایی»


نکته قابل‌ذکر این است که روند پخش این سریال حتی در ایام جشن و سرور مردم ، مانند ایام پیروزی انقلاب و یا میلاد حضرت زهرا و یا ولادت حضرت زینب قطع نشد و اتفاقاً در شب‌های شادی اوج صحنه‌های عزاداری و گرفتاری‌های این خانواده بود که نشان از اوج بی‌سلیقگی مسئولان رسانه ملی دارد!


جا دارد که مسئولان رسانه قدری در روند ساخت و پخش سریال‌ها نظارت و دقت بیشتری داشته باشند و به جامعه امید و نشاط دهند و نه یک سریال را به نمایش بگذارند که امید و حس و حال ادامه زندگی را از مردم سلب کند و بعد اتمام سریال بینندگان رسانه قرص سردرد و ضدافسردگی میل کنند!


* دانشجوی علوم سیاسی


انتهای پیام/4107/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
مهدی عبدالمحمدی
Iran, Islamic Republic of
چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۸
۰
بنام خدا
واقعا از سیما فیلم بعید بود این چنین فیلم های بی محتوا و بی کیفیتی برای سیما تهیه کند. شبکه سه سیما چند تا فیلم ایرانی جدید در جند ماه گذشته پخش کرده که واقعا انسان از وقت گذاشتن برای تماشای آنها پشیمان و منزجرمی شود. غم و اندوه ، اشک و زار ، و از همه مهمتر نبود یک نمایشنامه ی پرمحتوا و جذاب که انسان را مجذوب تلویزیون نماید. زمانی بود که وقتی آرم سیما فیلم پخش می شد منتظرمطمئن بودیم که یک فیلم زیبا را می بینیم.
فیلم دلددادگان ، حوالی پاییز، لحظه گرگ و میش. ...
بنظر می رسد بین تولیدات صدا و سیما و خودروسازان ما رقابت می باشد. البته از نظر تولید محصولات بی کیفیت. هر چه جلوتر می رویم محصولات بی کیفیت می شود. مردم نمی دانند که این ضعف و کاستی از مدیران و مسئولان این مجموعه ها است بلکه آنرا از چشم نظام می بینند. و بدبین می شوند.
به امید فردای بهتر با مدیران فهمیده تر و آگاه تر. انشالله.
شهرام شریفی مقدم
United States of America
پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۵
۰
با سلام و ادب به نظر می رسد مخاطبان با نظراتشان باید یاریگر ساخت فیلم های بهتر توسط کارگردانها باشند ولی اصالتا ضعف در نوشتن فیلم نامه است و این ضعف در ایران با به کارگیری بازیگران محبوب و یا جذاب پر می شود و بعد هم شبکه های تلویزیونی بازیگران سریال را دعوت می کنند و اونها هم کلی تعریف و تمجید از تیم فیلم بردار و کارگردان و بازیگر و ... . در مجموع من هم با نظر دوستان دیگر موافقم و اعتقاد دارم جامعه مخاطبان ایران با دیدن هر فیلم توقع بیشتری از فیلمسازان دارد باید صدا و سیما سختگیرانه تر نسبت به آنتن تلویزیون برخورد کند به اندازه کافی فیلم های بی ارزش در سینما هست. اگر بازی ماهرانه سرکار خانم گودرزی و یکی دوتا دیگر از بازیگران این مجموعه نبود فیلم از نظر من ارزش دیدن نداشت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸
۰
از آیین نامه تحصیل همزمان در دو رشته چه خبر؟
کسی نیست به درد دانشجوها برسه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۴
۰
انگار این سریال قصد دارد جای ارزش ها را با ضد ارزش ها عوض کند اینقدر فیلمنامه ضعیف است که آدم فقط حرص می خورد ای خدا کجا رزمندگان و جانبازان ما اینقدر راحت با نامحرم ارتباط عاطفی برقرار می کردند آنهم در دهه شصت هیچ مسئولی هم انگار نه انگار چقدر جانبازان و رزمندگان ما نجیب هستند که اصلا گلایه هم نمی کنند چقدر مظلومند خانواده های شهدای ما که حتی اعتراض شان به گوش هیچ کس نمی رسد انگار گوش ها سنگین است ..ناهنجارها را دارند هنجار جلوه می دهند آنهم کارگردان صاحب ادعایی چون همایون اسعدیان نمی دانم چرا اینقدر نامطلع و بیگانه هستند نسبت به فرهنگ غنی شهدا و جانبازان و رزمندگان ایرانی؟جانباز ی را به نمایش گذاشته که نماد یک انسان ضعیفی است که خیلی راحت در یک اتاق با یک خانم آنهم هر دو جوان سر میز غذا ناهار تناول می کنند و از خانم با لحنی چندش می خواهد که برایش گوجه خرد کند ؟؟؟؟ او هم درس اخلاق به او می دهد که چه بسیار انسان ها که با یک دست می توانند کارهای شخصی خودشان را انجام دهند !! بمیرم برای دل غریب و مظلوم جانبازان عزیز که این صحنه ها را می بینند و صدایشان در نمی آید کجا جانباز آن زمان با یک خانم جوان سریک میز و در یک اتاقی که هیچ کس در آنجا حضور نداشت غذا تناول می کرد؟؟ فرهنگ سکولار تعالیم اسلامی را هر طور که خودش صلاح بداند ترویج می دهد یک نوع بدعت در فرهنگ ناب اسلامی لابد آقای اسعدیان دیده اند متاسفم برای مسئولین فرهنگی که سکوت کرده اند و هیچ نمی کنند
گوشتیران
قالیشویی ادیب